Еврокомисарят по вътрешните работи  Илва Йохансон. заяви, че е разочарована

...
Еврокомисарят по вътрешните работи  Илва Йохансон. заяви, че е разочарована
Коментари Харесай

ЕК: Отказът за приемането на България и Румъния е подарък за Путин

Еврокомисарят по вътрешните работи  Илва Йохансон. съобщи, че е разочарована за решението България и Румъния да останат отвън Шенген. Според нея от това печели единствено Русия. В дебатите по тематиката политическите партии дефинираха наложеното несъгласие върху двете страни, като неточност.

" Всички загубихме от гласуването предходната седмица. Има единствено един печеливш и той е в Кремъл. Макар че декември е месецът на подаръците, бих призовала да не се вършат дарове на съветския президент Владимир Путин. Когато сме разграничени, сме слаби. Нашата мощ е в единството. Трябва да приемем България и Румъния в Шенген, както сме дали обещание, тъй като заслужават и тъй като по този начин е вярно. Иначе се оставяме в ръцете на Русия, оставяме разделянето да надделее. Разширяването на Шенген остава моя съществена задача. Решена съм това да се случи. Ще продължим да работим със Съвета на Евросъюза двете страни да бъдат признати идната година ", разяснява тя.

В последвалите изявления на политическите групи представителите на Европейската национална партия ЕНП дефинираха наложеното несъгласие като неточност. България и Румъния демонстрираха какво значи използването на разпоредбите за Шенген. Особено по време на война би трябвало да покажем единение. Има проблем с противозаконната миграция, само че би трябвало да решим този въпрос дружно. България и Румъния не са отговорни. Решенията на Нидерландия и Австрия са неправилни, допълниха от тази парламентарна мощ.  
Според групата на социалистите и демократите дейностите на Нидерландия и Австрия ще подхранят атиантиевропейските и популистките настроения в България и Румъния.
Искам да попитам Европейската комисия дали няма да внесе иск против Нидерландия и Австрия в Съда на Европейския съюз за злоупотреба с правото на несъгласие.
Елена Йончева, група на социалистите и демократите

Според групата " Обнови Европа " решението е по чисто вътрешнополитически аргументи в Австрия. Това е срамотия, няма опрощение. Истината е, че България и Румъния ползват разпоредбите по-добре от страни, които към този момент са в Шенген. Европейският съвет би трябвало да поправи грешката на Съвета на Европейски Съюз. България и Румъния имат правото да бъдат в Шенген, показаха либералите.

Групата на Зелените изрази неразбиране от отхвърли на Съвета на Европейски Съюз. Европейските консерватори и реформатори дефинираха аргументите за отхвърли на Хага и Виена като " подправени оправдания ". Според Левите България и Румъния би трябвало да бъдат признати в Шенген и това да не бъде за сметка на мигрантите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР